Se også opslagene på TV'et hos min KØBMAND i ArnumTirsdagsklubben

Adresse: Arnum tidl.Skole

By: 6510 Gram

 

Telefon: 74 82 64 87


Kontaktperson: Ingelise Lund tlf. 74 82 64 87

 

Aktiviteter 2013:

 - kommer snart

 

 

Lidt om klubbens tidl.arrangementer:

 

Tiden flyver afsted og pludselig er sommeren næsten forbi. I Tirsdagsklubben kører det stille og roligt - vi har haft nogle dejlige ture på cykel i det fine vejr. En aften måtte vi aflyse på grund af vejret - da stod der ellers havebesøg i Hønning på programmet.


Tur til Rhinen

D. 22.8.2012 havde vi bestilt en tur til Rhinen - igen med Frørup Rejser. Det er den 8. tur vi er på i Tirsdagsklubben. Der deltog 24 personer denne gang. Vi mødtes kl. 8.30 på Kongevej. Bussen var en halv time forsinket - de var kørt vild i storbyen Gram.

Der var kø ved Elb-tunnelen, så vi kørte uden om, og derefter var der kø på grund af et færdselsuheld - så kl. var 23 før vi fik middag på Hotel Lamm i Assmannshausen.

 

 

Dagen efter sejlede vi hele dagen på Rhinen bl.a. med hjuldamper. Om aftenen var der tur til Rydersheim og der var gang i vinfesterne. Vi forsøgte os med en Rydersheimer-kaffe og den blev serveret i specielle kopper. Først hældes cognac i, som der sættes ild til og derefter kaffe og en stor top flødeskum med chokolade - det var et så ring’ endda.

Vi besøgte klosteret, der er grundlagt af Hildegard af Bingen. For få år siden var der et foredrag i Arnum, som handlede om hende. Det var en rigmandsdatter fra Hellerup, som havde været nonne der i 50 år og hun fortalte meget levende om klosterlivet. De var 53 nonner - de dyrkede vin og urter og havde mange andre ting i gang. Det blev bestemt, at vi skulle blive til at messen kl. 12 var overstået, men da vi var så mange i kirken, blev vi ude i sidegangen ellers kunne de ikke koncentrere sig om bønnen - men vi hørte deres sang.

De havde stort salg af vin og bitter som var lavet efter opskrifter af Hildegard af Bingen, som levede fra 1098 til 1179 bl.a. en mavebitter som skulle virke efter 5 min. - nogle prøvede og sagde, den virkede.

Vi undrede os over den enorme trafik omkring Rhinen. Ca. 300 pramme passerer forbi hvert døgn, og på begge sider af floden kører godstog igennem hvert 10. min. med 30 - 40 vogne efter sig. De larmer så der blev klaget over, at man ikke kunne sove.

Lorelei Klippen, som vi sejlede forbi og som vi også var oppe på, er meget berømt, og der er en fantastisk udsigt derfra. Deutsches Eck, hvor Mosel og Rhinen løber sammen er også enestående.

Et besøg på Weinbrandfabrikken Asbach Uralt pirrede smagsløgene, og en hel aften med besøg hos en vinbonde med 8 smagsprøver var en oplevelse. Vi var imponeret af de stejle vinmarker, og man skulle næsten tro, at dem der plukker, har kortere ben i den ene side. Bonden forklarede, at maskiner kun kan klare 10 % stigning og her var der 60%. De brugte traktor med spil til at trække en slæde, hvorpå de kunne sætte spande med de plukkede druer.

Byerne omkring Rhinen er meget gamle og gamle borgruiner fra Romer-tiden ses overalt. Der har været evig krig om rettighederne til tolden for den var der mange penge i, men det var dog fredeligt, mens vi var der.

Rydersheim, Assmannshausen, Cochem er smukke byer og Drosselgasse er et spændende sted. Hjemturen gik gnidningsløst uden kø.

  

Venlig hilsen

TIRSDAGSKLUBBEN.