Se også opslagene på TV'et hos min KØBMAND i ArnumPensionistforening

Adresse: Arnum

By: 6510 Gram

 

Telefon: 74826408

E-mail: tove.holger@mail.tele.dk


 

Bestyrelsen   

Formand 

Ulla Eriksen

 

 

Næstformand

Kirsten Hansen

 

7482 6332

Sekretær 

Tove Sørensen

 

7482 6408

Kasser 

Peder Smidt

 

7482 6330

 

Kristian Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

Program for 2015 / 2016. Pensionistforeningen

Efter sommerferien startede vi igen i september måned med banko spil, det er efterhånden blevet en tradition, som mange medlemmer møder op til og det er jo dejligt.

Lidt senere i september var vi på virksomheds besøg hos Ledon her i Arnum. Det blev en dejlig eftermiddag, hvor vi blev vist rundt for, at se selve fabrikken og se hvad de laver der. Vi startede med kaffe og kage som vores altid flinke købmand havde sponsoreret mens Simone, som er datter at firmaet fortalte på dejlig vis om firmaet.

Høstfesten, som blev holdt den 14 oktober var noget af en udfordring for os. Der var ikke så mange tilmeldinger, som i de andre år, bare 41, hvor vi til sammenligning de andre år har været over 60.  Vi var lidt modløse, skulle vi aflyse eller hvad.  Og så blev det bare sådan en fantastisk aften, hvor maden smagte godt, folk var i rigtig godt humør og dansegulvet var fuld fra første dans, som der blev spillet op til.

I november var der et godt foredrag ved forhenværende folketingsformand Christian Mejdal, som fortalte om arbejdsgangen på Christiansborg og arbejdet som politiker.

 

December måned er julehygges tid, og det er der også i pensionistforeningen. Vi havde underholdning med Vadehavsorkesteret, som spillede og sang de dejlige gamle melodier fra vores meget unge dage, nogle af dem kunne vi også synge med på. Der blev spist mange lækre æbleskiver og småkager til gløgg og kaffe, som vi nød i pausen.

 

I januar var der foredrag med forhenværende borgmester Tove Larsen. Det var meget underholdende, Tove fortalte om sin barndom sammen med sine søskende og om sin mor, som var alene om at forsørge dem. Hun fortalte også om det at være med i politik og om tiden, som bormester, først i Rødekro og senere i Åbenrå. Tiden efter at hun er holdt, som politiker bruger hun nu på frivillig arbejde, blandt andet i foreninger og i en genbrugsbutik.

 
10 februar havde vi generalforsamling med valg af ny formand. Bente Boldt ønskede desværre efter rigtig mange år som formand, at træde ud af foreningens bestyrelse. Det er velfortjent at holde en pause i frivillig arbejde, for hun har virkelig gjort et godt og meningsfuldt stykke arbejde. Tusind tak Bente. Arne Hvolbæk ønskede heller ikke genvalg, men tak for den tid du var med Arne.

 

Nyvalgte er Ulla Eriksen, Kristian Nielsen og Børge Jensen, med henholdsvis Ulla som formand Kristian som medlem og Børge Jensen som revisorsuppleant. Velkommen til jer.   Efter generalforsamlingen var der kaffe med boller og lagkage. Derefter bankospil for de 35 fremmødte  personer.        

 

Tirsdag den 10 marts var der foredrag ved fhv. Lærer Tove Tersbøl fra Skærbæk, Hun underholdt os med fortællinger om en spændende rejse til Indien, hvorfra hun også viste os rigtig mange gode billeder.                                  

 

Den 13 maj er der en halvdags tur. Tid og sted bekendtgøres senere i er program.

 

9. Juni har vi en heldags udflugt, som også bliver bekendtgjort senere.

 

Bowling banerne i Gram er blevet flittigt brugt, hver fredag eftermiddag og holder sommerferie fra midt i april til første fredag i oktober.

Bestyrelsen ser sådan ud.

Formand.               Ulla Eriksen.    

Næstformand.       Kirsten Hansen.       

Kasserer.                 Peter Schmidt.

Sekretær.               Tove Sørensen.

Medlem.                 Kristian Nielsen.

Suppleant.              Sonja Hansen.

Suppleant.              Inge Andersen.

Revisor.                   Niels Hostrup.

Revisor.                   Nis Schmidt.

Revisorsuppleant   Børge Jensen.

 

På bestyrelsens vegne.   Tove.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Pensionistforeningen.
Aktiviteter  sommer 2014

 

 Foreningen har været på en heldagstur til det sydjyske og til Sydslesvig  onsdag den 14 maj. Clausen busser kørte som de plejer, så man kunne bare læne sig tilbage i sædet og nyde turen. Vejret var det allerbedst , med solskin fra morgenstunden,,  så det kunne ikke være bedre.

Frøslev lejren var det første, som skulle ses. Der var en guide på, som viste rundt og han fortalte om stedet og svarede på alle de stillede spørgsmål. Der var lidt tid til at gå rundt på egen hånd og se alle de udstillede genstande og forestille sig, hvordan de blev brugt i krigen.

 

Så begyndte sulten at melde sig og bussen os kørte ind til den historiske kro lige syd for grænsen, hvor en dejlig middag ventede. Derfra kørtes med bussen ned til den fine Domkirke i Slesvig. Der kunne man gå rundt og beundre kirkens rum og udsmykning.

Derefter kører man så videre til A.P. Møller skolen, hvor den medbragte kaffe og kage kunne nydes inden rundvisningen. En guide viste rundt og fortalte om skolen, som er meget flot og har en god undervisningsform.

Dyre møbler, flotte store lamper og meget anden udsmykning præger skolen, som var meget interessant at se.

Det var en rigtig god oplevelse alle 35 deltagere havde.

 

Eftermiddagsturen den 17 juni gik til den Geografiske have og mini byen i  Kolding.

Clausen busser kørte igen og der var 38 deltagere, som nød den smukke have og den lille by i det dejlige vejr.

Derfra kørte vi så ud til Løveodde, som ligger så dejligt ud til vandet. Der var bestilt kaffe med boller og lagkage, som alle deltagerne nød i de hyggelige omgivelser. Hjemturen gik gennem det skønne østjyske landskab med et ophold ved det historiske Skamlingsbanke

 

Solbærturen gik til Vibegård i Gasse og var også en god oplevelse. Der blev vist hvordan man nu om dage plukker bær med maskiner og der blev fortalt om hvordan det hele foregår.

Der var smagsprøver til dem, som havde lyst til at smage og man kunne også købe nogle færdige produkter. Kaffen som foreningen havde med blev indtaget i ude ved Vibegård som stedet hedder.

 

                                

                                                 Vinterprogrammet. 2014/2015

 

Tirsdag den. 9.september 2014. kl. 14.00 er der Banko spil på forsamlingshuset

 

Fredag den 12. september 2014. kl. 14.00 er der virksomhedsbesøg hos Ledon i Arnum.  Der er tilmelding til Bente.

 

Fredag den 3. oktober 2014. kl. 14.00 starter bowling i Gram.
Der er tilmelding til Bente.

 

Tirsdag den 7. oktober 2014. kl.10.00 starter IT. Vejledning på skolen.

   

 

Tirsdag den 14. oktober 2014. kl. 17.30 er der høstfest på forsamlingshuset.

Vi skal have en god 3 retters menu og kaffe til en pris af 200 kr.
og så er der musik ved Tage Åskov.  Tilmelding er nødvendig.

 

Tirsdag den 11. november 2014. kl. 14.00 er der foredrag ved forhenværende folketingsformand Christian Mejdal.

 

Torsdag den. 27. november 2014. Wienerkoncert i Esbjerg musikhus. Kl.20.00.  Afgang fra Arnum kl. 18.30.  Pris for billetter 185.00kr + bus. Husk tilmelding.

 

Tirsdag den 9. december 2014. kl.14.00 er der julehygge med æbleskiver, gløgg og småkager

Der vil være sang og underholdning med Vadehavsorkesteret.

 

Tirsdag den 13. januar 2015 kl. 14.00 kommer forhenværende borgmester Tove Larsen og underholder.

 

Tirsdag den 10. februar 2015. kl. 14.00 er der generalforsamling og banko spil.

 

Tirsdag den 10 marts 2015. kl. 14.00 kommer Tove Tersbøl.
Hun fortæller og viser billeder fra sine rejser.

 

Tirsdag den 14. april 2015. kl. 12.00 har vi afslutning på vinterens aktiviteter med frokost og banko spil. Prisen er 75 kr. + banko som koster 5 kr. for 1 plade.

 

  

 

  

   


 

                                                                                                                                                                                                                                              

Beretning for 2013-2014
Pensionistforeningen
 startede vinter sæsonen med bankospil  den 10. september.
Den 18. september kørte vi i egne biler til TV. syd ved Kolding for at besigtige den spændende udseende bygning og dens indretning.

 

To unge mennesker viste os rundt og der var meget at se på. Bilerne som de kører rundt og optager med er meget tekniske og vi fik selvfølgelig en god forklaring på alle vores spørgsmål.

 

Selve studiet, hvor der bliver sendt nyheder var virkelig også interessant.

  

I oktober holdt foreningen høstfest med rigtig god tilslutning. Vi havde efter en tre retters middag, underholdning af visens venner og derefter dans. Tage Åskov fra Roager spillede de dejligste melodier. Det syntes vi han gjorde rigtig godt, og dansegulvet var fuld fra vi startede og helt til vi sluttede kl.23..

 

Der var heldigvis mange, som gerne ville hjælpe os den dag og aften. Sonja lavede dekorationer Eva dækkede borde Inge hjalp med serveringen og Anita og Kaj passede baren på allerbedste vis. Det hele gik bare som smurt. Tak for det.

 

 
I November havde Vi foredrag ved forfatter og filosof Helge Engelbrecht, som underholdt med humoristiske fortællinger om blandt andet hvordan” Livet længe leves ” i den tredje alder.

 

 

Der var julehygge og bankospil i december måned med rigtig god deltagelse.

 

Maja Feddersen havde lavet flotte juledekorationer, som hun forærede til foreningens medlemmer efter arrangementet. Det gør hun hvert år og det er en stor hjælp for os. Tak Maja!

 

 

 

Bestyrelsen arrangerede som noget helt nyt en tur ned til Alsion til en Julekoncert. Det var lidt usikkert for os om, hvordan og hvor mange der kunne tænke sig at være med på sådan en tur, men vi købte 35 billetter. Det var godt ramt, for alle blev heldigvis solgt og det blev en rigtig god og oplevelsesrig aften.

 

 

 

I Januar havde foreningen foredrag med Anne Marie Morris, som fortalte os om nogen af de oplevelser hun havde haft på sine mange besøg i Kina. Hun fortalte også om Kinas kultur, som jo er meget anderledes end vores. Vi havde en rigtig god eftermiddag med en god fortæller.


Generalforsamling og banko i februar forløb uden de store ændringer. Kirsten, Peter og Tove var på valg og blev genvalgt.  Niels Hostrup blev valgt til revisor da Christian Kisendal ikke ønskede genvalg.

Foredraget i marts var med Åge Augustinus fra Rude Strand Højskole. Det blev en interessant eftermiddag i litteraturen tegn.

 

Vi afslutter vinterens program i april med bankospil og spisning. Det bliver tirsdag den 8. og vi starter kl. 14.00.

 
Heldags udflugten er onsdag den 14. maj.

 

Halvdags udflugten er tirsdag den 17 juni.

 

1 eftermiddags tur til Gasse frugtplantage   den. 29. juli.

 

Mange tak til bageren, købmanden og elektrikeren for gavekort til vores bankospil.

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Udflugter 2013

Foreningen har været på udflugt til Ballum i år og der besøgte vi Klægager gården som  engang var digegrevegård.

 

Nu en der lavet om på gården så interesserede kan komme og høre om dens historie og om egnen omkring den. Der blev serveret et fint kaffebord for os med hjemmebag i den hyggelige restaurant. Derefter kørte vi en tur omkring Ballum.

 

Det blev da også en dejlig oplevelse, for selv om man mange gange er kørt på vejen langs vestkysten, så får man indblik i mange flere ting når der er en guide med, som kender stedet.

Og det gør ejeren af Klægager gård, idet hans familie har ejet stedet i flere generationer. Han var en rigtig god fortæller.

 

 

Heldags udflugten var en tur til Samsø.

 

Vi oplevede at have det skønneste vejr lige fra morgenstunden og det var rigtig dejligt. 50 medlemmer havde ønsket at være med på turen og det var hvad der var plads til i bussen. Vi havde en fin sejltur derover og da der næsten ingen vind var, kunne vi stå eller sidde og nyde sejlturen. Formiddagskaffen som vi fik om bord var rigtig god og den nød vi meget.

 

 

Da vi kom til Samsø stod der en lokal guide og tog imod os, hun skulle med os i bussen og fortælle om øen mens vi kørte  rundt, og det gjorde hun da rigtig godt.

 

Øen er selvforsynende med feks. el. fortalte hun.  Deres kartofler er normalt før modne end andre steder, men ikke i år, da var de ikke så heldige med det, hun prøvede for resten på at sælge nogen til os i små poser.

 

 

Vi stoppede op ved det skønne lille gadekær og nød det lidt på en bænk eller med en lille spadseretur rundt i den lille landsby.

 

Vi var et sted på den nordlige del af Samsø, hvor der på en høj bakke var et flot udsyn langt ud over øen og havet. På toppen var der også en udkigstårn man kunne gå op i og se lidt længere ud. Det var flot.

 

 

Middagen spiste vi på restaurant dokken, den bestod af en lækker buffet med mange gode retter.

 

På sejlturen hjem var vejret fint endnu, så efter at vi havde fået dejlig kaffe og kage kunne vi gå ovenpå og nyde det igen. Ja vi var heldige med vejret og havde en fantastisk dag.


 

Udflugter 2012  

Heldagsudflugt til København maj 2012

 Mandag den 21. maj kørte 51 medlemmer af foreningen på udflugt til København med en af Clausens busser. Turen forløb efter planen med rundvisning i operahuset og derefter stående kaffepause i det fri.

Derefter var der en guidet kanalrundfart, som forløb rigtig dejligt og vejret var heldigvis lige som bestilt til det.

Sidst på eftermiddagen mødte vi op på Christiansborg, hvor Hans Christian Schmidt tog i mod og viste os rundt på sin arbejdsplads.

Kl.17.30 var der middag i snapstinget og derefter startede hjemturen med en enkelt pause undervejs.


 

Halvdagsudflugt til flyvestation Skrydstrup juni 2012

En lille måned senere var 46 medlemmer på en halvdags udflugt til flyvestation Skrydstrup. Vi oplevede blandt meget andet den store redningshelikopter ude og indefra og der var rigtig meget at se på. Den er selvfølgelig udstyret med alle tænkelige rednings remedier og det var rigtig spændende at se og høre fortællingen om hvad den kan.

Frokost og kaffe indtog vi i kantinen inden vi igen vendte næsen mod Arnum.

 


  Der ses og høres om redningshelikopteren. Vi ser på jetjageren i Skrydstrup


 Venlig hilsen
 Bestyrelsen

 


 

Arnum- Højrup pensionistforening havde 40 års jubilæum onsdag den 5. maj 2010

 

 

I den anledning blev der holdt en lille fest i Arnum forsamlingshus, hvor Brøns harmonikatrio underholdt med melodier af både gamle og nyere musik stykker.

 

I en pause ved underholdningen fik vi kaffe med boller, lagkage og småkager.

Benene blev strakte efterer et par timer og bestyrelsen gik i gang med at dække bord til aftensmaden, som bestod af sildemad hakkekarbonade og fløderand.

Foreningen modtog flere gaver og blandt andet var der en skattekiste med guldstykker og andre investerings midler i. Det var dejligt med lidt opbakning til foreningen.

 

 

Foreningens formand Bente Boldt kom med en redegørelse af de forskellige formænds navne helt fra foreningen start for 40 år siden.

Vi sluttede en dejlig dag ved 20 tiden, hvor der var mødt 55 medlemmer op.

 

 

 

 

 

 

 

Program for 2015 / 2016. Pensionistforeningen

Efter sommerferien startede vi igen i september måned med banko spil, det er efterhånden blevet en tradition, som mange medlemmer møder op til og det er jo dejligt.

Lidt senere i september var vi på virksomheds besøg hos Ledon her i Arnum. Det blev en dejlig eftermiddag, hvor vi blev vist rundt for, at se selve fabrikken og se hvad de laver der. Vi startede med kaffe og kage som vores altid flinke købmand havde sponsoreret mens Simone, som er datter at firmaet fortalte på dejlig vis om firmaet.

Høstfesten, som blev holdt den 14 oktober var noget af en udfordring for os. Der var ikke så mange tilmeldinger, som i de andre år, bare 41, hvor vi til sammenligning de andre år har været over 60.  Vi var lidt modløse, skulle vi aflyse eller hvad.  Og så blev det bare sådan en fantastisk aften, hvor maden smagte godt, folk var i rigtig godt humør og dansegulvet var fuld fra første dans, som der blev spillet op til.

I november var der et godt foredrag ved forhenværende folketingsformand Christian Mejdal, som fortalte om arbejdsgangen på Christiansborg og arbejdet som politiker.

December måned er julehygges tid, og det er der også i pensionistforeningen. Vi havde underholdning med Vadehavsorkesteret, som spillede og sang de dejlige gamle melodier fra vores meget unge dage, nogle af dem kunne vi også synge med på. Der blev spist mange lækre æbleskiver og småkager til gløgg og kaffe, som vi nød i pausen.

I januar var der foredrag med forhenværende borgmester Tove Larsen. Det var meget underholdende, Tove fortalte om sin barndom sammen med sine søskende og om sin mor, som var alene om at forsørge dem. Hun fortalte også om det at være med i politik og om tiden, som bormester, først i Rødekro og senere i Åbenrå. Tiden efter at hun er holdt, som politiker bruger hun nu på frivillig arbejde, blandt andet i foreninger og i en genbrugsbutik.

10 februar havde vi generalforsamling med valg af ny formand. Bente Boldt ønskede desværre efter rigtig mange år som formand, at træde ud af foreningens bestyrelse. Det er velfortjent at holde en pause i frivillig arbejde, for hun har virkelig gjort et godt og meningsfuldt stykke arbejde. Tusind tak Bente. Arne Hvolbæk ønskede heller ikke genvalg, men tak for den tid du var med Arne.

Nyvalgte er Ulla Eriksen, Kristian Nielsen og Børge Jensen, med henholdsvis Ulla som formand Kristian som medlem og Børge Jensen som revisorsuppleant. Velkommen til jer.   Efter generalforsamlingen var der kaffe med boller og lagkage. Derefter bankospil for de 35 fremmødte  personer.        

Tirsdag den 10 marts var der foredrag ved fhv. Lærer Tove Tersbøl fra Skærbæk, Hun underholdt os med fortællinger om en spændende rejse til Indien, hvorfra hun også viste os rigtig mange gode billeder.                                  

Den 13 maj er der en halvdags tur. Tid og sted bekendtgøres senere i er program.

9. Juni har vi en heldags udflugt, som også bliver bekendtgjort senere.

Bowling banerne i Gram er blevet flittigt brugt, hver fredag eftermiddag og holder sommerferie fra midt i april til første fredag i oktober.

 

Bestyrelsen ser sådan ud.

Formand.               Ulla Eriksen.    

Næstformand.       Kirsten Hansen.       

Kasserer.                 Peter Schmidt.

Sekretær.               Tove Sørensen.

Medlem.                 Kristian Nielsen.

Suppleant.              Sonja Hansen.

Suppleant.              Inge Andersen.

Revisor.                   Niels Hostrup.

Revisor.                   Nis Schmidt.

Revisorsuppleant   Børge Jensen.

På bestyrelsens vegne.   Tove.